Wellicht is een combinatie met banksparen iets voor u ? Bent u op zoek naar leningen via het internet ? Dan bent u bij de specialist aan het juiste webadres ! Voor veel mensen is een huis ook een belangrijke investering in de toekomst, zoals een aanvulling op het pensioen. Investeren in een huis is vaak rendabeler dan beleggen in aandelen. Kijk ook eens op Online-Hypotheek-Specialist.nl

Online-lenen-specialist.nl © . Linkpartners | Sitemap | Lees onze Disclaimer

Zorg dat u weet waar u over praat. Kijk ook eens naar BKR Krediet
Zorg dat u weet waar u over praat. Lees de onderdelen  goed door. Online geld lenen. Informatie Geld Lenen. BKR Krediet. Gratis Geld Lenen Offerte. Twijfel niet, maar vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor geldleningen Gratis en vrijblijvend hypotheek offertes aanvragen

“Soorten Leningen”

U wilt lenen. Maar wat voor soort leningvormen zijn er  ?  

U bent eruit : u wilt een bepaald bedrag lenen om bijvoorbeeld een mooie reis te betalen. Maar wat voor soort lening wilt u ? Voor elke bestemming en situatie is er wel een ideale leningvorm. Hieronder kunt u de meest gebruikte vormen zien en de voordelen en nadelen en de geschiktheid voor bepaalde doeleinden. Vragen als ‘wil ik een lening eenmalig aangaan en binnen een bepaalde tijd aflossen ‘of ‘wil ik vrijuit geld op kunnen nemen zonder directe aflossingsverplichting’ worden op deze pagina beantwoord.

Bij een persoonlijke lening staan de looptijd en het rentepercentage vast. Vrijwel altijd hanteert de kredietverstrekker een annuïteitenschema. De maximale looptijd zonder onderpand loopt, afhankelijk van de geldaanbieder, uiteen van vijf tot tien j aar. Wordt de persoonlijke lening gebruikt voor de aankoop van een goed met een langere levensduur, bijvoorbeeld een pleziervaartuig, een stacaravan of voor woningverbetering, dan zijn de mogelijkheden voor de persoonlijke lening wat ruimer.

Bij een persoonlijke lening staan de looptijd en het rentepercentage vast. Vrijwel altijd hanteert de kredietverstrekker een annuïteitenschema. De maximale looptijd zonder onderpand loopt, afhankelijk van de geldaanbieder, uiteen van vijf tot tien j aar. Wordt de persoonlijke lening gebruikt voor de aankoop van een goed met een langere levensduur, bijvoorbeeld een pleziervaartuig, een stacaravan of voor woningverbetering, dan zijn de mogelijkheden voor de persoonlijke lening wat ruimer.


Kenmerken van de persoonlijke lening zijn :


• Het rentepercentage is doorgaans wat hoger dan voor een doorlopend krediet;

• De persoonlijke lening is meestal bedoeld voor de aanschaf van één product, vaak een grotere uitgave als een nieuwe keuken of auto;

• Bovendien dwingt u zichzelf elke maand ook daadwerkelijk af te lossen. Bij een langere looptijd kan een onderpand gevraagd worden;

• Lost u de persoonlijke lening eerder af, dan mag de geldgever over het eerste drievijfde deel van de looptijd een boete rekenen.  Wat is een persoonlijke lening ?

Bij een doorlopend krediet wordt  een limiet afgesproken tot waar u, zonder toestemming vooraf, geld mag opnemen. De geldverstrekker kan een minimumlimiet hanteren. Maandelijks betaal t u ofwel een vast bedrag terug (doorgaans 2% van de kredietlimiet, lager is echter vaak ok mogelijk) of een variabel bedrag (bijvoorbeeld 2 % van het opgenomen saldo met een minimum van bijvoorbeeld €50).  U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag en het rentepercentage is altijd variabel. Eenmaal afgeloste bedragen mogen gelijk weer opgenomen worden. Een onderpand wordt voor deze lening meestal niet geëist.

Bij een doorlopend krediet wordt  een limiet afgesproken tot waar u, zonder toestemming vooraf, geld mag opnemen. De geldverstrekker kan een minimumlimiet hanteren. Maandelijks betaal t u ofwel een vast bedrag terug (doorgaans 2% van de kredietlimiet, lager is echter vaak ok mogelijk) of een variabel bedrag (bijvoorbeeld 2 % van het opgenomen saldo met een minimum van bijvoorbeeld €50).  U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag en het rentepercentage is altijd variabel. Eenmaal afgeloste bedragen mogen gelijk weer opgenomen worden. Een onderpand wordt voor deze lening meestal niet geëist.

Een doorlopend krediet is bijvoorbeeld handig bij onvoorziene gebeurtenissen:  zoals een grote reparatie aan uw rioleringssysteeem of voor een kapotte wasmachine of u wil een grote reis ondernemen. In de offerte ziet u de theoretische looptijd: de geldverstrekker  gaat ervan uit dat u het totale bedrag in één keer opneemt, het rentetarief niet wijzigt, dat u de termijnbedragen betaalt en niet extra aflost of opneemt. Wordt de rente hoger, dan is het aflossingsdeel in uw maandbedrag kleiner, en dus de looptijd van de lening langer


Klik hier voor het gratis en vrijblijvend aanvragen van een offerte voor een doorlopend krediet.Wat is een doorlopend krediet ?

Alle banken bieden u, bij voldoende inkomsten, gedurende een korte periode de mogelijkheid rood te staan op uw betaalrekening. Dat gaat altijd tot een bepaalde limiet. Het minimum bedraagt vaak €250. Studenten kunnen vaak al rood staan tot € 900. Het rentepercentage voor niet-afgesproken rood staan is hoger dan voor afgesproken rood staan. Met de bank spreekt u ook af hoe vaak u uw saldo moet 'aanzuiveren'. Dit is in feite de looptijd van het krediet. In de praktijk bestaan er twee systemen. Een aantal banken eist dat uw rekening minimaal een keer in de drie maanden een positief saldo vertoont (het zogenaamde kwartaalkrediet). De looptijd van het krediet is dan maximaal drie maanden. Bij andere banken is de looptijd in principe onbegrensd. Banken hanteren overigens vele namen voor deze faciliteit: salariskrediet, voorschotkrediet, debetfaciliteit,  kwartaalkrediet, studentkrediet enz. Deze vorm biedt eigenlijk net als een minilening de mogelijkheid om de moeilijke periode aan het einde van de maand te overbruggen hoewel een ruime hoeveelheid mensen gebruik maken van de faciliteit om bepaalde grotere aankopen te doen. Uiteindelijk kan deze vorm wel een stuk duurder zijn dan bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Ook in verband met de kredietcrisis is het moeilijker en onaantrekkelijker geworden om een rood staan faciliteit af te spreken.

Alle banken bieden u, bij voldoende inkomsten, gedurende een korte periode de mogelijkheid rood te staan op uw betaalrekening. Dat gaat altijd tot een bepaalde limiet. Het minimum bedraagt vaak €250. Studenten kunnen vaak al rood staan tot € 900. Het rentepercentage voor niet-afgesproken rood staan is hoger dan voor afgesproken rood staan. Met de bank spreekt u ook af hoe vaak u uw saldo moet 'aanzuiveren'. Dit is in feite de looptijd van het krediet. In de praktijk bestaan er twee systemen. Een aantal banken eist dat uw rekening minimaal een keer in de drie maanden een positief saldo vertoont (het zogenaamde kwartaalkrediet). De looptijd van het krediet is dan maximaal drie maanden. Bij andere banken is de looptijd in principe onbegrensd. Banken hanteren overigens vele namen voor deze faciliteit: salariskrediet, voorschotkrediet, debetfaciliteit,  kwartaalkrediet, studentkrediet enz. Deze vorm biedt eigenlijk net als een minilening de mogelijkheid om de moeilijke periode aan het einde van de maand te overbruggen hoewel een ruime hoeveelheid mensen gebruik maken van de faciliteit om bepaalde grotere aankopen te doen. Uiteindelijk kan deze vorm wel een stuk duurder zijn dan bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Ook in verband met de kredietcrisis is het moeilijker en onaantrekkelijker geworden om een rood staan faciliteit af te spreken.

Wat is rood staan ?

Zoals de term al zegt is een credit card een zogenaamde krediet kaart : je kan er bepaalde produkten op krediet mee kopen. In tegenstelling tot pinnen wordt het bedrag waarmee u het produkt koopt niet in real time van uw rekening afgehaald, maar wordt dit periodiek gedaan, meestal per maand. De meeste winkels accepteren credit cards en ook op het internet is de credit card een veelgebruikt betalingsmiddel. U betaalt wel een vergoeding voor het gebruik van de creditcard, namelijk rente en ook een veelal jaarlijkse bijdrage. Het gebruik van een creditcard neemt elk jaar toe, aangezien het een veelzijdig betalingsinstrument is waarbij vaak ook nog een verzekering is inbegrepen op elke aankoop die u met de kaart doet, zowel tegen schade als tegen diefstal. Vaak is er ook nog een mogelijkheid tot bijvoorbeeld een continu reisverzekering (American Express). Bestedingslimieten variëren per kaart en is mede afhankelijk van uw vaste inkomen. Hoe hoger dat is, hoe hoger uw limiet is. Daarnaast kunt u in beperkte vorm voorfinancieren met een creditcard aangezien u met een dergelijke kaart contant geld kunt pinnen bij de betaalautomaat, terwijl het bedrag pas aan het begin van de volgende maand wordt ingehouden op uw betaalrekening. Door een aantal dagen te pinnen kunt u al gauw€ 2.000 tot € 2.500.

Zoals de term al zegt is een credit card een zogenaamde krediet kaart : je kan er bepaalde produkten op krediet mee kopen. In tegenstelling tot pinnen wordt het bedrag waarmee u het produkt koopt niet in real time van uw rekening afgehaald, maar wordt dit periodiek gedaan, meestal per maand. De meeste winkels accepteren credit cards en ook op het internet is de credit card een veelgebruikt betalingsmiddel. U betaalt wel een vergoeding voor het gebruik van de creditcard, namelijk rente en ook een veelal jaarlijkse bijdrage. Het gebruik van een creditcard neemt elk jaar toe, aangezien het een veelzijdig betalingsinstrument is waarbij vaak ook nog een verzekering is inbegrepen op elke aankoop die u met de kaart doet, zowel tegen schade als tegen diefstal. Vaak is er ook nog een mogelijkheid tot bijvoorbeeld een continu reisverzekering (American Express). Bestedingslimieten variëren per kaart en is mede afhankelijk van uw vaste inkomen. Hoe hoger dat is, hoe hoger uw limiet is. Daarnaast kunt u in beperkte vorm voorfinancieren met een creditcard aangezien u met een dergelijke kaart contant geld kunt pinnen bij de betaalautomaat, terwijl het bedrag pas aan het begin van de volgende maand wordt ingehouden op uw betaalrekening. Door een aantal dagen te pinnen kunt u al gauw€ 2.000 tot € 2.500 verkrijgen.

Wat is een credit card ?

Wehkamp, Neckerman, Otto etc. Wie kent ze niet ? Bij al deze firma’s kunt u op afbetaling kopen, meestal tot een totaalbedrag van € 2500. Bij aankopen hoger dan € 1.000 moet u wel vaak een deel aanbetalen. Bijna bij alle online firma’s die in de laatste jaren zijn opgekomen, zoals bijvoorbeeld Bol.com kunt u ‘uitgesteld’ betalen. We spreken van de verzamelnaam postorderkredieten. Indien deze boven de € 500 komen - en dat voor een periode van langer dan 3 maanden - worden ze aangemeld bij het Bureau voor de Krediet Registratie te Tiel.


Vooraf zult u ook gescreend worden op kredietwaardigheid door het bedrijf bij het BKR. Vaak is er ook de mogelijkheid tot een bepaalde limiet te winkelen. Hier is dan in feite sprake van een doorlopend krediet. Het rentepercentage is over het algemeen hoog, hoewel er in 2007 is bepaald dat altijd het effectieve wettelijke rentepercentage vermeld moet worden en dat dat niet hoger mag zijn dan rond de 16,7 % op jaarbasis. Wist u bijvoorbeeld dat postorderbedrijven vaak meer verdienen aan de postorderkredieten dan aan de goederen zelf ?

Wat is een postorder krediet ?

De volledige naam van een hypotheek is eigenlijk 'hypothecaire lening'. De hypotheeknemer, vaak een bank of online geldaanbieder, leent u een bepaald bedrag voor het kopen van een huis. Als zekerheid voor de lening wordt uw huis als onderpand genomen. Als u niet aan uw verplichtingen voldoet, kan de geldgever uw huis in de verkoop doen. U, als hypotheekgever, betaalt hiervoor maandelijks (of soms per kwartaal) rente en lost- afhankelijk van de hypotheekvorm - wel of niet een bepaald bedrag af. Pas als de hypotheek helemaal is afbetaald, is het huis echt van u. Hypotheken zijn er in talloze varianten. Per vorm heeft u bovendien nog de keuze uit een groot aantal rentevaste perioden, uiteenlopend van variabele rente tot dertigjaar rentevast, en bovendien uit een reeks aan rentevormen

De volledige naam van een hypotheek is eigenlijk 'hypothecaire lening'. De hypotheeknemer, vaak een bank of online geldaanbieder, leent u een bepaald bedrag voor het kopen van een huis. Als zekerheid voor de lening wordt uw huis als onderpand genomen. Als u niet aan uw verplichtingen voldoet, kan de geldgever uw huis in de verkoop doen. U, als hypotheekgever, betaalt hiervoor maandelijks (of soms per kwartaal) rente en lost- afhankelijk van de hypotheekvorm - wel of niet een bepaald bedrag af. Pas als de hypotheek helemaal is afbetaald, is het huis echt van u. Hypotheken zijn er in talloze varianten. Per vorm heeft u bovendien nog de keuze uit een groot aantal rentevaste perioden, uiteenlopend van variabele rente tot dertigjaar rentevast, en bovendien uit een reeks aan rentevormen


Grofweg kunnen er 2 hoofdvormen onderscheiden worden :

• hypotheken waarbij in elke termijnbetaling een stuk aflossing zit

• een grote groep hypotheken waarbij in principe pas op de einddatum wordt     

 afgelost


Wilt u veel meer weten over online hypotheken en alle mogelijkheden ? Kijk dan op www.online-hypotheek-specialist.nl


Wat is een hypotheek ?

Een minilening of een voorschot lening is een krediet van een laag bedrag (maximaal zo’n € 750) wat voor een korte periode (gemiddeld enkele weken tot maximaal enkele maanden) verstrekt wordt om een onverwachte uitgave te kunnen financieren, zoals bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine, een aanbetaling van een vakantie, een aanbetaling voor een auto e.d. Het verkrijgen van deze kortlopende lening is meestal vrij eenvoudig door middel van een internetaanvraag of zelfs per sms. U kunt binnen 10 minuten het bedrag op uw rekening hebben, veelal volstaat het overleggen (scannen en mailen) van uw loonstrook. Er wordt niet getoetst bij het BKR vooraf en bij verstrekking wordt de lening ook niet geregistreerd bij het BKR. Voor mensen met een negatieve BKR codering is een minilening een oplossing om de moeilijke periode aan het einde van de maand of zoals eerder gemeld een onverwachte aankoop te kunnen financieren. Deze kredieten zijn vaak wel iets duurder dan gemiddeld, daar tegenover staat het gemak en de snelle beschikbaarheid. Cashbob minilening is één van de bekendste partijen op dit gebied.

Een minilening of een voorschot lening is een krediet van een laag bedrag (maximaal zo’n € 750) wat voor een korte periode (gemiddeld enkele weken tot maximaal enkele maanden) verstrekt wordt om een onverwachte uitgave te kunnen financieren, zoals bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine, een aanbetaling van een vakantie, een aanbetaling voor een auto e.d. Het verkrijgen van deze kortlopende lening is meestal vrij eenvoudig door middel van een internetaanvraag of zelfs per sms. U kunt binnen 10 minuten het bedrag op uw rekening hebben, veelal volstaat het overleggen (scannen en mailen) van uw loonstrook. Er wordt niet getoetst bij het BKR vooraf en bij verstrekking wordt de lening ook niet geregistreerd bij het BKR. Voor mensen met een negatieve BKR codering is een minilening een oplossing om de moeilijke periode aan het einde van de maand of zoals eerder gemeld een onverwachte aankoop te kunnen financieren. Deze kredieten zijn vaak wel iets duurder dan gemiddeld, daar tegenover staat het gemak en de snelle beschikbaarheid. Cashbob minilening is één van de bekendste partijen op dit gebied.

Wat is een mini lening ?